Chip Tuning Nedir?
Chip Tuning araç üzerinde yazılım müdahalesiyle aracın sınırlarını aşmayacak şekilde araç performansını arttırıp yakıt tasarrufu yapılmasını sağlayan işlemdir. Chip Tuning işlemini güvenli bir şekilde yapmak için aracı iyi bir şekilde gözlemlemek gerekir ve uygulama buna göre yapılır. Chip Tuning işlemi her araç için uygulanabilen bir işlemdir fakat aracın kilometresi ve metal yorgunluğu iyice gözetlenip uygulanması gerekmektedir. Araçlarının performansından memnun olmayan araç sahipleri firmamıza gelerek araçlarına chip tuning işlemi yaptırabilmektedir. Firmamızda her kilometre değeri ve her marka, model araç için yazılım yapılmaktadır.
Chip Tuning Zararlı Mıdır?
Chip Tuning işlemini Profesyonel kişiler yaparsa sorun yoktur. Yapılan işlemin aslı araçtaki gücü, motora anahtar dahi vurmayarak ECU (Motor Kontrol Ünitesi) yazılımından potansiyel gücü ortaya çıkartıp araç kullanıcısına rahat, konforlu ve aynı sürüş stilinde yaklaşık %25 Yakıt Tasarrufu sağlamaktır.
Adblue OFF Nedir? "Adblue" terimi, dizel araçlarda kullanılan SCR (Selective Catalytic Reduction) sistemiyle ilişkilidir. Adblue, aracın egzoz gazlarını temizlemek için kullanılan bir sıvıdır. SCR sistemi, Adblue sıvısını egzoz gazlarına püskürtür ve bu sıvı, egzoz gazları içindeki azot oksitleri (NOx) azaltarak daha temiz bir emisyon elde edilmesini sağlar.
"Adblue OFF" terimi, bu SCR sisteminin devre dışı bırakılması veya işlevsiz hale getirilmesi anlamına gelir. Genellikle performans artışı veya bakım maliyetlerini azaltma amacıyla yapılan bir müdahaledir. Adblue sitemini iptal ettirmek aracınızın performansını da arttırır.
Adblue Sisteminin Yol Açtığı Sorunlar
-Araçta Performans Kaybı
-Çekiş Düşüklüğü
-xxx... KM Sonra Motor Kilitlenir Uyarısı (ekranda belirtilen kilometre kadar yol katettiğinizde motor kilitlenir ve aracınız artık marş basamaz hale gelir.)
-Adblue Pompası Sorunları
-Sistemdeki Elektrik Arızaları
DPF OFF Nedir? DPF (Dizel Partikül Filtresi) sisteminin silinmesi, dizel partikül filtresini egzoz sisteminden çıkarır ve dizel araçlarda egzoz sürecini değiştirir. DPF filtreleri, birikmiş dizel kurumunu ve dizel motorların yaydığı diğer parçacıkları tutmaktan sorumludur ve zamanla DPF'niz tıkanır. Tıkanmış bir DPF, dizel motorlarınızın güç kaybedeceği ve yakıt ekonomisini kaybedeceği anlamına gelir. Yakıt maliyetlerine ve performansa yardımcı olmak için size DPF'nin çıkarılması önerilebilir.
DPF İptali İçin Nedenler! Dizel aracınızda dizel partikül filtresini silmenin birçok faydası vardır. Dizel motor beygir gücü, daha iyi yakıt tüketimi ve daha fazla tork, insanların DPF sistemlerini çıkarmaya karar vermesinin yaygın nedenleridir.
EGR nedir? EGR, egzoz gazı devridaimi anlamına gelir. Bu, egzoz sisteminde nitrojen oksit emisyonlarını azaltmak için motor egzozunun bir kısmını motor silindirlerinden geri devirdaim ederek kullanılan bir tekniktir. Bunun bazı büyük dezavantajları vardır, bunların en sıkıntılısı tıkalı emme sistemleridir. Aşırı kurum sadece motor performansını düşürmekle kalmaz, aynı zamanda en sonunda maliyetli onarımlara ihtiyaç duyulmasına neden olabilir.
Üstelik EGR valfleri hava kirliliğini azaltmak için kullanılsa da aslında motor verimliliğini düşürüyor. Aynı miktarda güç üretebilmek için motorun daha fazla yakıt yakması gerekiyor ve bu da daha fazla hava kirliliğine yol açıyor.
EGR OFF NEDİR? Araca Zararı Var Mıdır? "EGR Off" terimi, "Exhaust Gas Recirculation" yani Egzoz Gazı Geri Dönüşümü sisteminin devre dışı bırakılması anlamına gelir. EGR sistemi, motorun yanma odasına giren havanın içindeki oksijen miktarını azaltarak egzoz gazlarını tekrar yanma odasına yönlendirerek emisyonları azaltmayı amaçlar.
Ancak bazı durumlarda, özellikle performans veya motor verimliliği artırma amaçlı olarak, EGR sistemi devre dışı bırakılabilir. Bu işlem genellikle yazılımsal veya donanımsal müdahalelerle yapılır. EGR sisteminin devre dışı bırakılmasıyla motor performansında artış sağlanabilir.
EGR sistemini iptal ettirmenin aracınıza bir zararı yoktur. Aksine kurum bağlayan EGR Valfi, Boruları vs. dolayısıyla araç motorunuza kirli hava girişinden ötürü sonrasında daha maliyetli sorunlara yol açabilmektedir.